“The China Study” avslöjad, läs och gråt alla veganer

Det har skrivits mycket de senaste dagarna om “The China Study” (TCS), som är en bok som veganer ofta använder för att rättfärdiga sin skeva kosthållning. TCS påstås visa att människor i Kina som äter mer animalier och mer animaliskt protein blir mer sjuka än de som äter en mer växtbaserad kost. Nu har en bloggare som heter Denisa Minger gått igenom TCS-datan för att se i fall den faktiskt har tolkats rätt. Det har den tydligen inte, Campbell verkar vara en sifferfifflare av stora mått. Det främsta avslöjandet verkar vara att vetekonsumtion är starkt korrelerat till hjärtinfarkt. Hennes inlägg är 30 a4-sidor långt vid utskrift och jag tänkte sätta mig ner och läsa igenom det ordentligt framöver. Tills dess kan ni läsa inlägget själva samt andra bloggares inlägg om analysen:

Originalinlägget

Kostdoktorn

Anthony Colpo

Free the animal

Whole health source

PaNu

Campbell har tidigare debatterat med Loren Cordain där han ,som man säger, blev “ägd”. Cordain lägger upp referens efter referens, medan Campbell nöjer sig med att påstå att evolutionen inte kan säga något om vad en nyttig kost består i. Läs mer om debatten på Robb Wolfs blogg.

  1. Jag undrar verkligen varför Campbell fifflar på det sättet. Märkligt när folk tror på sin egen slutsats så mycket att de är villiga att mygla hur mycket som helst.

  2. De bestämmer sig i förväg för att en mer eller mindre vegetarisk kost är den bästa. Sen ger de sig ut och försöker bevisa det de av ideologiska skäl tycker.

  3. När blev vegetariskt politiskt korrekt? Och varför? Var det befolkningsökningsproblematiken i början på sjuttiotalet?

  4. Jag har ingen aning, det har säkert att göra med alla konstiga politiska strömningar som kom på 60-70-talen. Det finns säkert nån som har gjort efterforskningar och har någon bra teori. Det kan ju ha att göra med mytologin kring massvält som var så populär då. Kombinera detta med mytologin kring hur cerealier är mindre miljöfarligt och mindre resurskrävande så har du politisk korrekt vegetarianism.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>